Iurie Leancă: Imaginea Republicii Moldova a avut de suferit, dar se revine la starea de normalitate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Iurie Leancă: Imaginea Republicii Moldova a avut de suferit, dar se revine la starea de normalitate

Imaginea Republicii Moldova a avut de suferit mult în ultimii ani şi sunt necesare eforturi considerabile pentru a demonstra europenilor că se revine la starea de normalitate. Totodată, opoziţia extraparlamentară trebuie să înţeleagă că principala problemă pentru democraţia din ţara noastră o reprezintă socialiştii. Opiniile au fost exprimate la emisiunea Punctul pe Azi de la TVR MOLDOVA.

Preşedintele PPEM, Iurie Leancă, invitat la emisiune, a menţionat că în urma crizei profunde în care s-a aflat Republica Moldova în ultimii ani, imaginea ţării a avut de suferit foarte mult.

"Încercăm să revenim la starea de normalitate, încercăm să ne axăm pe reforme, recunoaştem problemele care există. Doar cu implicarea şi cu sprijinul Uniunii Europene vom putea să depăşim aceste probleme din sistem, dar e o greşeală să vii cu anumite condiţionalităţi politice pentru a obţine finanţarea", a menţionat vicepreşedintele Parlamentului, Iurie Leancă.

Cu referire la subiectul introducerii sistemului electoral mixt, jurnalistul Anatolie Golea susţine că se creează impresia că politicienii de la noi nu au altceva de făcut decât să genereze probleme, ca apoi să încerce să le rezolve. "Republica Moldova este o ţară mică, dar creează prea multe probleme partenerilor de dezvoltare", a spus Golea.

Întrebat despre poziţia PPEM cu privire la referendumul pentru demiterea primarului suspendat Dorin Chirtoacă, Iurie Leancă a spus că formaţiunea încă nu a luat o decizie în acest sens. "Nu suntem împotriva lui Dorin Chirtoacă, ci împotriva sistemului instaurat în cadrul Primăriei Chişinău. Totuşi, nu putem ignora contextul politic. Nu-i exclus că le vom spune cetăţenilor care ne simpatizează să decidă de unii singuri dacă vor sau nu să participe la referendum", a declarat Leancă. 
Similare