Iurie Leancă îi cere lui Igor Dodon să accepte candidatura lui Eugen Sturza
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Iurie Leancă îi cere lui Igor Dodon să accepte candidatura lui Eugen Sturza

Iurie Leancă, liderul PPEM şi vicepreşedintele Parlamentului, îi cere şefului statului să accepte candidatura lui Eugen Sturza pentru funcţia de ministru al Apărării. În cadrul unei conferinţe de presă, Leancă a spus că Igor Dodon este prima persoană în stat care trebuie să dea dovadă de respect faţă de lege.

„Noi, PPEM, l-am propus pe Eugen Sturza, pornind de la calităţile şi experienţa sa. În urma unor discuţii în coaliţie, candidatura a fost acceptată, în consecinţă, înaintată pentru funcţia de ministru. PPEM îşi asumă această responsabilitate şi este gata să participe la actul guvernării în această perioadă deloc simplă, împreună cu partenerii de coaliţie să demonstrăm că suntem în serviciul cetăţeanului.

Cerem cu fermitate preşedintelui Dodon să fie un preşedinte responsabil şi să nu facă nimic altceva decât să respecte legea. Coaliţia are dreptul legal să-şi desemneze candidatul şi nu este niciun motiv pentru care Dodon să respingă candidatura lui. Este un om corect, integru, bun şi are o vastă experienţă guvernamentală. Domnul Sturza va fi un foarte bun câştig pentru ţară şi armata naţională”, a declarat Iurie Leancă.

TVR MOLDOVA aminteşte că vicepreşedintele PPEM, Eugen Sturza, a fost propus pentru funcţia de ministru al Apărării. Sturza a fost şeful cabinetului lui Iurie Leancă pe vremea când acesta era prim-ministru.

Şeful statului, Igor Dodon, a semnat un decret prin care refuză să-l accepte pe Sturza la Ministerul Apărării. Acesta îl califică drept „incompetent în domeniu şi cu un trecut dubios”. Premierul Pavel Filip a declarat astăzi că Eugen Sturza va fi propus în mod repetat preşedintelui.
Similare