Iurie Ciocan a fost ales preşedinte al Comisiei Naţionale pentru constituirea circumscripţiilor uninominale permanente
Sursa foto:n4.md Vizualizari:

Iurie Ciocan a fost ales preşedinte al Comisiei Naţionale pentru constituirea circumscripţiilor uninominale permanente

Directorul Centrului de Implementare a Reformelor, Iurie Ciocan, a fost ales preşedintele Comisiei Naţionale pentru constituirea circumscripţiilor uninominale permanente, de către membrii Comisiei Electorale Centrale. Decizia a fost luată în cadrul primei şedinţe a comisiei care a avut loc la 12 septembrie.

Potrivit newsmaker.md, pentru Iurie Ciocan au votat 14 dintre cei 21 de membri ai comisiei. Socialiştii au votat împotriva candidaturii sale. 

În funcţia de secretar al comisiei a fost aleasă Maria Nedealcov, reprezentant al Institutului de Ecologie şi Geografie.

În cadrul şedinţei s-a stabilit că Ministerul Afacerilor Externe şi Integrare Europeană, Biroul pentru reintegrare, Comisia Electorală Centrală, Biroul Naţional de Statistică, dar şi Agenţia Servicii Publice să fie reprezentate în sală, pentru ca în orice secundă să poată solicita informaţie.

Potrivit lui Ciocan, până la 30 octombrie, comisia trebuie să prezinte o hotărâre prin care să fie specificate circumscripţiile uninominale.

Similare