Irina Vlah a votat în cadrul alegerilor pentru Adunarea Populară din regiunea găgăuză
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Irina Vlah a votat în cadrul alegerilor pentru Adunarea Populară din regiunea găgăuză

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a votat în cadrul alegerilor pentru Adunarea Populară a Autonomiei. Din cauza unei traumei la picior, Başcanul Găgăuziei şi-a exercitat dreptul de vot la domiciliu, după ce a delus în prealabil o cerere la Biroul Electoral al secţiei de votare.

"Parcurgem o etapă complicată. Criza pandemică a fost agravată de conflictul politic agresiv de durată, care alimentează dispoziţia pesimistă în societate. În acelaşi timp, alegerile sunt întotdeauna o oportunitate de a determina începutul unei noi etape - unei etape mai bune. Adunarea Populară este un organ important al puterii democratice, care poate aduca o contribuţie esenţială la dezvoltarea Autonomiei. Sper că deputaţii următoarei legislaturi se vor concentra pe construcţie şi dezvoltare. Fac apel la toţi locuitorii Găgăuziei să voteze oameni competenţi, oneşti şi constructivi – oameni capabili să se ridice deasupra egoismului propriu şi să lucreze pentru progresul Găgăuziei", a declarat Irina Vlah în faţa jurnaliştilor. 

Precizăm că, în această duminică, 19 septembrie, au loc alegeri ordinare în Adunarea Populară a Găgăuziei. Locuitorii Găgăuziei îşi vor alege deputaţii pentru un nou mandat de patru ani, în 35 de circumscripţii electorale uninominale, câte un deputat în fiecare. Pentru validarea alegerilor, în fiecare dintre circumscripţii este necesară participarea a cel puţin 1/3 din alegători.

Similare
RECOMANDĂRI