Ion Sturza recomandă socialiştilor să reseteze partidul, inclusiv prin plecarea lui Igor Dodon
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Ion Sturza recomandă socialiştilor să reseteze partidul, inclusiv prin plecarea lui Igor Dodon

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, susţine că Partidul Socialiştilor din Republica Moldova are nevoie de o resetare, iar acest lucru s-ar putea întâmpla, inclusiv prin retragerea lui Igor Dodon. Ion Sturza afirmă că Igor Dodon a avut şansa să se afirme drept un lider naţional, însă a pierdu în faţa unor „şcolari”.

„Cred că socialiştii vor să se reseteze. Eu le-aş da un sfat să se reseteze. Moldova are nevoie de un partid de stânga. Eu cred că acolo, în interiorul partidului, sunt oameni care au viziuni doctrinare corecte şi nu sunt atât de implicaţi în aceasta catastrofă politică”, a declarat Ion Sturza în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV 8, relatează IPN.

De asemenea, omul de afaceri Ion Sturza este de părerea că Igor Dodon trebuie să se retragă din partid sau cel puţin de la conducerea formaţiunii socialiste.

„Sunt momente când fondatorii devin o problemă şi în economie, şi în politică. Atunci când fondatorii partidelor devin o problemă şi nu fac un pas în spate, partidul intră în colaps”, a adăugat invitatul emisiunii.

Ion Sturza este de părerea că Igor Dodon a fost tot timpul un politician cu o popularitate joasă, însă l-au salvat mai multe circumstanţe, inclusiv interne şi externe.

„El trebuie să facă un pas în spate, să crească căpşune. El a demonstrat că nu se poate ridica la nivelul unui lider politic naţional care ar putea schimba spre bine ţara asta. El a avut o situaţie unica, când toată stânga şi tot eşichierul ăsta a fost deschis. Eu întotdeauna am crezut şi cred în continuare că el este un politician de 2-3%. El a beneficiat de toată stânga noastră. A fost alesul Federaţiei Ruse, a primit resurse incredibile pentru proiectul sau politic şi a pierdut lamentabil în faţa la nişte şcolari”, a spus fostul premier.
Similare
RECOMANDĂRI