Infotag: Alegerile parlamentare ar putea avea loc în 2019
Sursa foto:Radio Romania Actualitati Vizualizari:

Infotag: Alegerile parlamentare ar putea avea loc în 2019

Parlamentul se va întruni în sesiunea de toamnă-iarnă, iar alegerile parlamentare ar putea avea loc în 2019. Despre aceasta au comunicat reporterului agenţiei INFOTAG deputaţi din majoritatea parlamentară.

Potrivit acestora, în prezent se studiază legislaţia şi toate circumstanţele pentru a stabili data alegerilor parlamentare. Iniţial, se presupunea că alegerile vor avea loc pe 18 sau 25 noiembrie.

"Însă conform legislaţiei, alegerile nu pot fi organizate mai devreme de patru ani de la data alegerilor actualului Parlament. Alegerile au avut loc pe 30 noiembrie 2014. Aceasta înseamnă că următoarele alegeri trebuie să aibă loc în termen de 90 de zile după 30 noiembrie, până la 3 martie 2019", a spus unul dintre deputaţi.

Anterior se presupunea că Parlamentul nu se va convoca pentru sesiunea de toamnă-iarnă, pentru ca în toamnă să se poată ocupa de campania electorală. Pentru aceasta, ei trebuie să adopte o serie de legi importante până la încheierea sesiunii actuale, inclusiv legea privind bugetul pentru anul 2019, care este încă în curs de elaborare. Deputaţii majorităţii parlamentare au decis că se vor convoca la toamnă în şedinţe plenare, în cadrul cărora vor stabili data alegerilor, precum şi vor adopta legile necesare.

Această informaţie a fost confirmată joi, indirect, de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. El a spus că ultima şedinţă a sesiunii actuale a Parlamentului va avea loc pe 27 iulie 2018.

"Deputaţii vor reveni la serviciu la începutul lunii septembrie, iar prima şedinţă plenară va avea loc nu mai târziu de mijlocul lunii septembrie", a spus Candu.

Anul trecut, deputaţii şi-au încheiat vacanţa la începutul lunii septembrie, dar şedinţele plenare ale Parlamentului au început abia în a doua jumătate a lunii octombrie. Sesiunea curentă a început la 8 februarie.
Similare
RECOMANDĂRI