Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Încă un termen de judecată în cazul lui Dorin Chirtoacă fără nicio decizie

Dorin Chirtoacă îl provoacă pe preşedintele Igor Dodon. Edilul suspendat îi propune şefului statului să-şi dea ambii demisia şi să participe la alegerile locale pentru Primăria municipiului Chişinău, aşa cum s-a întâmplat la scrutinul din 2011. Propunerea lui Chirtoacă vine după ce, acum câteva zile, preşedintele Dodon i-a sugerat primarului suspendat să-şi depună mandatul, astfel încât să se ajungă la alegeri anticipate în Chişinău.

O nouă şedinţă în dosarul Chirtoacă a fost întreruptă astăzi. Solicitarea a venit din partea avocaţilor edilului suspendat, care spun că trebuie să ia act de toate probele cauzei penale. Astăzi urma să fie audiat fostul şef al direcţiei Transport din cadrul Primăriei Chişinău, Igor Gamreţchi, în calitate de martor. Un nou termen a fost stabilit pe 14 februarie.
 
Procurorul de caz spune că avocaţii lui Chirtoacă tergiversează, intenţionat, procesul.
 
Tot astăzi, Dorin Chirtoacă i-a răspuns preşedintelui Dodon, care îi sugera edilului suspendat să dea dovadă de demnitate şi să-şi prezinte demisia. Conform legii, un astfel de gest ar provoca alegeri anticipate în Chişinău.
 
Dorin Chirtoacă este învinuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată. Edilul spune că este nevinovat.
Similare
RECOMANDĂRI