Încă un deputat anunţă că părăseşte fracţiunea şi Partidul Democrat: „Adio” PDM!
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Încă un deputat anunţă că părăseşte fracţiunea şi Partidul Democrat: „Adio” PDM!

Fostul ministru al Sănătăţii şi actualul deputat PD anunţă că părăseşte fracţiunea şi Partidul Democrat. Odată cu ieşirea sa din partid, deputatul se alătură grupului parlamentar Pro Moldova condus de Andrian Candu. Anunţul a fost făcut acum câteva minute pa pagina sa de Facebook.

Despre PDM, Deputata spune că „la un moment dat am înţeles că unii folosesc puterea strict pentru interese, iar eu - încurcând intereselor - mă poticneam de intrigi şi sabotaje”.

„...iar asta m-a determinat să fiu tranşantă şi spun lucrurilor pe nume. Încă pe vremea când eram la Ministerul Sănătăţii am avut suspiciunea că încurc unor interese ascunse, inclusiv în unele aşa-zise reforme care mi se impuneau. Eu nu credeam în oportunitatea acelor reforme, cel puţin nu în varianta şi termenii pe care mi le impunea Guvernul şi consilierii din umbră. Timpul a arătat că am avut dreptate. M-am opus deschis şi vehement la toate şedinţele partidului când se discuta reforma în medicina primară, în sănătate publică, iar ca răspuns mi s-a cerut urgentarea reformei spitaliceşti. Nimănui nu-i ardea de această reformă, au vrut doar să creeze un pretext public manipulant „că pregătim închiderea spitalelor”, forţând în cele din urmă plecarea mea din funcţia de ministru”, a scris Ruxanda Glavan pe pagina sa de Facebook.

Deputata spune că ultima sa speranţă era resetarea partidului, însă pandemia a fost „ultima picătură”:

„Le-au făcut pe toate de capul lor şi adesea – anapoda: statistici în loc de strategie şi plan de acţiuni, aprobarea tardivă a protocoalelor, remanierea absurdă de la SCR, infectări masive ale colaboratorilor din sănătate, acuzaţii că medicii nu pot folosi echipamentele de protecţie, în timp ce ele lipseau, de rând cu instruirile adecvate; promisiuni deşarte despre indemnizaţii tuturor celor infectaţi sau testări ale cadrelor medicale etc. Acum vine anunţul despre relaxare în timp ce numărul de îmbolnăviri creşte. O decizie pe care o critică însuşi omul promovat de ei la şefia ANSP. De...”sejurul plăcut în Moldova” urat medicilor români veniţi să ne ajute, tac şi port ruşinea în locul lor. Teatrul absurdului!”.

„De ceva timp traiesc un sentiment profund de străinătate faţă de tot ce înseamnă PD. Vreau să am libertatea să lupt pentru ideile mele. Am obosit de declaraţii publice despre democraţie internă, care nu au nimic în comun cu realitatea; de constrângeri şi cenzură de dragul patriotismului de partid, de grupuri mici care iau decizii pentru toţi şi le vând drept consens al fracţiunii. Mă retrag din partid şi părăsesc fracţiunea parlamentară. Sunt conştientă că pentru a putea obţine ceva concret în Parlament este nevoie de susţinerea unei echipe, de aceea am decis că îmi voi continua activitatea alături de foştii colegi, care au constituit grupul parlamentar Pro Moldova. Le urez mult curaj colegilor deputaţi, încă rămaşi în PD, care ştiu cu certitudine că simt şi gândesc la fel ca mine

De astăzi sunt în opoziţie.
Punct. Şi de la capăt!”, a anunţat Glavan.

Similare
RECOMANDĂRI