Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În Republica Moldova vor fi deschise 36 de secţii de votare pentru alegerile europarlamentare din 26 mai

Pregătiri pe ultima sută de metri pentru alegerile europarlamentare. La scrutinul din 26 mai, pe teritoriul Republicii Moldova vor fi deschise 36 de secţii de votare. La vot pot veni cetăţenii Republicii Moldova care deţin şi cetăţenia română, cetăţeni români care-şi au domiciliul sau reşedinţa în Republica Moldova, dar şi cei care în ziua scrutinului se vor afla pe teritoriul ţării noastre. Cele mai multe secţii de vot vor fi deschise în municipiile Chişinău şi Bălţi. La baza stabilirii numărului secţiilor de votare a stat prezenţa la urne de la scrutinele precedente.

La alegerile europarlamentare din 26 mai, la cele 36 de secţii de votare deschise pe teritoriul Republicii Moldova sunt aşteptaţi toţi cetăţenii europeni care au acte de identitate valabile.

La scrutin pot participa şi cetăţenii altor state europene, care se află permanent sau temporar pe teritoriul Republicii Moldova.

Excelenţa sa, ambasadorul României în Republica Moldova dă asigurări că în ziua scrutinului vor exista suficiente buletine de vot pentru ca toţi doritorii de a participa la scrutin să-şi exercite dreptul la vot.

La alegerile europarlamentare din 26 mai, cetăţenii cu drept de vot pot participa la scrutin în baza actelor româneşti valabile, adică a paşapoartului diplomatic, de serviciu, paşaportului simplu, cărţii de identitate, cărţii de identitate provizorie, dar şi a buletinului de identitate. Nu se poate vota în baza titlului de călătorie.
Similare
RECOMANDĂRI