Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În regiunea transnistreană vor fi deschise 24 de secţii de votare pentru alegerile din Rusia

Experţii în politică externă de la Chişinău şi Moscova îl dau învingător pe actualul preşedintele Vladimir Putin la alegerile prezidenţiale din Federaţia Rusă, care se vor desfăşura la 18 martie. Experţii spun că dacă actualul lider de la Kremlin va ieşi din nou învingător, pe plan extern, el va consolida poziţia Uniunii Euroasiatice.

Experţii de la Moscova se arată convinşi că actualul preşedinte Vladimir Putin va câştiga încă un mandat la şefia ţării. Specialiştii îi califică pe ceilalţi candidaţi drept insignifianţi în raport cu Putin. Ei spun că opozanta rusă, Xenia Sobceak, ar avea şanse mult prea mici de a-l înfrunta pe Putin.

Experţii Asociaţiei pentru Politică Externă spun că în cazul unei eventuale victorii a lui Putin situaţia din regiunile separatiste, inclusiv Tiraspolul, nu vor înregistra progrese semnificative.

Federaţia Rusă a decis să deschidă 24 de secţii de votare pentru cetăţenii săi în regiunea transnistreană pentru alegerile prezidenţiale din 18 martie. Numărul persoanelor cu cetăţenie rusească din regiunea transnistreană este estimat la 200 de mii.
Similare
RECOMANDĂRI