Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În an electoral, PDM majorează salariile funcţionarilor din primăriile de la sate

Promisiuni preelectorale marca PDM. După ce Uniunea Europeană a suspendat asistenţa macrofinanciară pentru Republica Moldova, democraţii demonstrează că bugetul de stat nu are de suferit şi chiar iniţiază proiecte noi. În acest an, formaţiunea de la guvernare îşi propune să majoreze salariile funcţionarilor din primăriile de la sate şi să le ofere oamenilor din localităţile rurale apă potabilă de calitate.

Racordarea la apă şi canalizare a localităţilor rurale devine o prioritate pentru guvernarea de la Chişinău. Un proiect similar programului Drumuri bune pentru Republica Moldova va fi demarat în sateîncepând cu 2019. 

O altă promisiune din partea guvernaţilor anunţată astăzi după şedinţa săptămânală a PDM este majorarea cu până la 50% a salariilor funcţionarilor care activează în primăriile din sate.

PDM dă asigurări că suspendarea asistenţei macrofinanciare de 100 de milioane de euro promisă anterior de UE, nu afectează bugetul de stat. Şefii PDM spun că au suficiente fonduri care să le permită continuarea tuturor proiectelor demarate anterior şi iniţierea altor proiecte noi.
Similare
RECOMANDĂRI