Ilan Şor, acuzaţii la adresa preşedintelui Igor Dodon: Situaţia exportatorilor spre piaţa rusă este „o farsă politică, creată artificial”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ilan Şor, acuzaţii la adresa preşedintelui Igor Dodon: Situaţia exportatorilor spre piaţa rusă este „o farsă politică, creată artificial”

Situaţia în care au ajuns exportatorii din Republica Moldova care îşi duc marfa în Federaţia Rusă este una creată artificial, iar aceasta ar fi în favoarea preşedintelui ţării Igor Dodon. Acuzaţiile la adresa preşedintelui au fost aduse astăzi de către liderul Partidului Politic ŞOR, Ilan Şor, în cadrul unei conferinţe de presă.

Este vorba situaţia complicată în care s-au trezit exportatorii din ţara noastră, după decizia Rusiei de a anula taxele de import a mărfurilor ce vin dinspre R. Moldova ( din 1 ianuarie 2019), cu care s-a lăudat Igor Dodon recent, dar şi recenta decizie a autorităţilor ruseşti de a interzice (la fel,  din 1 ianuarie) importul mai multor categorii de produse ce tranzitează Ucraina.

Scrisoarea lui Igor Dodon către premierul rus Dmitrii Medvedev, în care preşedintele cere găsirea unei soluţii, este o „reacţie întârziată” spune Ilan Şor, care a subliniat că Igor Dodon „s-a odihnit” în această perioadă.

Această situaţie, potrivit lui Şor este „o farsă politică”, şi aceasta ar putea fi o situaţie creată artificial, pentru PR-ul lui Igor Dodon. În această ordine de idei, Şor a amintit de perioada anilor 90, când pentru a se rezolva o problema, aceasta era mai întâi creată.

De asemenea, liderul Partidului ŞOR spune că a primit o serie de scrisori din partea exportatorilor, care cer ajutor. Cererile şi doleanţele exportatorilor, spune Şor, vor fi transmise conducerii Rusiei.

Ilan Şor a amintit şi despre amnistia migraţională, promisă de autorităţile ruseşti, care vor ierta cetăţenii R. Moldova care au încălcat regulile de şedere pe teritoriul rusesc, doar dacă vor veni acasă într-o anumită perioadă, care, intenţionat sau nu, coincide cu perioada alegerilor parlamentare, iar apoi să se întoarcă în Rusia. 

„Igor Dodon speră că, odată întorşi din Rusia, aceşti oameni vor vota anume pentru el. Hai să spunem adevărul în faţă. Aşa se face din punct de vedere politic? Aşa politicul trebuie să-şi aplice împuternicirile sale? Nu, asta este cinism,  tupeu şi dovadă de nerespect faţă de oameni”, spune Şor, subliniind că oamenii trebuie să-şi cumpere din buzunarul lor bani de bilet pentru a veni acasă, iar apoi să spere că vor fi lăsaţi să se întoarcă în Rusia la locurile lor de muncă.

Prin aceste exemple, Ilan Şor îl acuză pe şeful statului că utilizează resursele administrative în scopuri personale. Preşedintele ţării încă nu a venit cu o reacţie faţă de aceste acuzaţii.
Similare
RECOMANDĂRI