POLITIC

Igor Grosu, convins că în viitorul Parlament va exista o majoritate pro-europeană. Ce crede despre accederea partidelor unioniste în Legislativ

post-img

În viitorul Parlament ales în urma alegerilor parlamentare anticipate va exista un număr suficient de deputaţi care să formeze o alianţă pro-europeană. Totodată, în viitorul Legislativ trebuie să acceadă şi forţele unioniste care reprezintă electoratul pro-Unire. Declaraţiile au fost făcute de către preşedintele interimar al PAS, Igor Grosu, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

„Eu cred că acolo ( în Parlament – n. red) vor ajunge partide pro-europene cu care cred că noi (PAS – n.red)  vom face alianţă. Noi discutăm cu liderii altor partide şi dacă se va merge în campanie cu două vehicule mari, atunci şansele ca să se coaguleze voturile şi pe dreapta şi pe centru sunt mai mari”, a declarat Grosu.

Acesta a subliniat că electoratul unionist merită să fie reprezentat în Parlament.

„Îmi doresc ca partidele care se declară unioniste să aleagă o strategie corectă şi cea mai optimă pentru a merge în campanie. Dacă nu o să meargă toţi separat, probabilitatea ca să treacă pragul este mare. Noi suntem permanent în contact cu partidele unioniste şi ne dorim ca acest segment de electorat să fie reprezentat în Parlament. Altfel, aceste voturi vor fi redistribuite”, a mai spus Grosu.

Grosu a dat asigurări că PAS nu va mai face coaliţie cu Partidul Socialiştilor, deoarece experienţa din 2019 a demonstrat că alianţele cu Igor Dodon sunt „toxice”.

Liderul PAS s-a arătat convins că alegerile parlamentare anticipate vor avea loc, fiindcă s-au întrunit toate condiţiile pentru dizolvarea Parlamentului.

„Noi vom găsi instrumente juridice pentru ca în cazul în care Curtea Constituţională pe 15 aprilie va lua o decizie în favoarea dizolvării, să acţionăm astfel ca să fie dizolvat Parlamentul şi să fie stabilită data alegerilor anticipate. O replică în adresa celor care spun că nu este posibil de făcut anticipate - este posibil!”, a afirmat deputatul. 

Potrivit lui, ar fi bine ca alegerile să aibă loc vara, atunci când, cel mai probabil, turaţiile pandemiei vor scădea considerabil.