Igor Dodon va avea întrevederi cu Dmitri Medvedev şi Dmitrii Kozak
Sursa foto:presedinte.md Vizualizari:

Igor Dodon va avea întrevederi cu Dmitri Medvedev şi Dmitrii Kozak

Igor Dodon va avea în zilele următoare o întreveder cu Prim-ministrul Federaţiei Ruse, Dmitrii Medvedev, şi cu reprezentantul special al Preşedintelui FR pentru dezvoltarea relaţiilor de cooperare comerciale şi economice cu Republica Moldova, vicepremierul, Dmitrii Kozak. Şeful statului susţine că va discuta cu reprezentanţii ruşi prelungirea perioadei de export a mărfurilor din Republica Moldova către Rusia, fără taxe.

Este vorba despre înţelegerea dintre Igor Dodon şi Putin de a anula, până la 1 iulie 2019, taxele de export pentru unele categorii de produse. În cadrul vizitei sale la Minsk, la 21 iunie, unde se va desfăşura ceremonia de deschidere a ediţiei a II-a a Jocurilor Olimpice Europene, preşedintele ţării susţine că va discuta posibilitatea de prelungire a acestei perioade.

Potrivit lui Dodon, în perioada ianuarie-mai 2019, volumul a patru categorii de mărfuri exportate a crescut semnificativ, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2018.

„Exportul de legume a crescut de la 360 de tone până la aproximativ 2370 de tone, sau de 6,6 ori. Exportul de mere s-a mărit de la 100 de mii până la aproximativ 167 de mii de tone, sau cu 67%. Produsele conservate au înregistrat o creştere de 1,5 ori – de la 1275 până la circa 1940 de tone, în perioada de referinţă. Totodată, volumul producţiei vinicole a crescut de la 5 milioane pînă la aproape 7,7 milioane de litri, sau cu 52%”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, consider că Republica Moldova trebuie să tindă spre creşterea exporturilor pe alte pieţe şi în acest sens, Administraţia Preşedintelui contează pe o strânsă colaborare cu Guvernul Maiei Sandu, cu care suntem în contact permanent”, a subliniat Igor Dodon.

Similare
RECOMANDĂRI