Igor Dodon va anula decretul semnat de Pavel Filip care prevede desfăşurarea alegerilor anticipate pe 6 septembrie
Sursa foto:Digi24 Vizualizari:

Igor Dodon va anula decretul semnat de Pavel Filip care prevede desfăşurarea alegerilor anticipate pe 6 septembrie

Igor Dodon spune despre Pavel Filip că este acum un fost premier care încearcă să salveze liderul de partid de la pierderea puterii. Mai mult, preşedintele ţării a declarat că Filip a semnat decretul care prevede data desfăşurării alegerilor anticipate cu abateri de la Constituţie şi că cel mai probabil, mâine îl va anula. Declaraţiile au fost făcute la emisiunea Politica Nataliei Morari de la tv8.

„Apropo, o chestie foarte importantă: Pavel Filip a semnat decretul despre dizolvarea Parlamentului şi pentru stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate. Astăzi am vorbit cu colegii din ACUM şi PSRM, vom vorbi şi mâine la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate. Aceste decrete au fost semnate cu încălcarea Constituţiei, pentru că ele se semnează după consultarea cu fracţiunile parlamentare.

În primul rând, Filip nu poate fi preşedinte, iar în al doilea rând, el nu a vorbit cu nimeni. Şi cel mai probabil că mâine, după consultările cu fracţiunile parlamentare, voi anula acest decret”, a declarat Igor Dodon. 
Similare
RECOMANDĂRI