Igor Dodon susţine că are dreptul să-şi filmeze vlogul în Ambasada de la Moscova: Orice Ambasadă este obligată să ajute când ex-preşedintele are nevoie
Sursa foto:Igor Dodon/Facebook Vizualizari:

Igor Dodon susţine că are dreptul să-şi filmeze vlogul în Ambasada de la Moscova: Orice Ambasadă este obligată să ajute când ex-preşedintele are nevoie

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, actual lider al socialiştilor, se arată nedumerit de criticile aduse asupra sa, în legătură cu filmarea emisiunii sale „Preşedintele răspunde” în cadrul sediului Ambasadei Republicii Moldova la Moscova. Acesta declară că este fost preşedinte de stat, iar orice Ambasada „este obligată” să îl ajute atunci când are nevoie.

Igor Dodon declară că cei care l-au criticat pentru filmarea emisiunii sale în sediul Ambasadei de la Moscova sunt invidioşi.

„Orice cetăţean are dreptul să se adreseze la Ambasadă, fostul preşedinte al ţării, care are paşaport diplomatic şi după mandatul său, poate să se adreseze la orice Ambasadă, iar Ambasada este obligată să îl ajute atunci când are nevoie”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei intervenţii live pe o reţea de socializare.

Igor Dodon declară că criticile la acest subiect au avut drept scop punerea în umbră a rezultatului pe care l-a obţinut în urma vizitei sale la Moscova, în legătură cu vaccinul Sputnik-V.  

Amintim că la 2 martie, liderul PSRM, Igor Dodon şi-a filmat tradiţionala emisiune online în incinta misiunii diplomatice de la Moscova, acolo unde ambasador este fostul deputat socialist, Vladimir Golovatiuc.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene s-a autosesizat pe acest caz, subliniind că nu a recepţionat nicio solicitare privind realizarea unui vlog la sediul Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă. MAEIE a solicitat explicațiile de rigoare de la misiunea noastră diplomatică de la Moscova, subliniind faptul că serviciul diplomatic este în afara polemicilor politice.
Similare
RECOMANDĂRI