Igor Dodon: Socialiştii, dar şi alte structuri, ar putea să nu recunoască alegerile
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon: Socialiştii, dar şi alte structuri, ar putea să nu recunoască alegerile

Preşedintele Igor Dodon susţine că există riscul ca următoarele alegeri parlamentare să nu fie recunoscute. Potrivit lui, ar putea fi utilizate resursele administrative pentru a nu înregistra în cursă vreun candidat electoral sau pentru a nu fi recunoscute rezultatul alegerilor pe unele circumscripţii. Declaraţiile au fost făcute de şeful statului în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Potrivit lui, alegerile ar putea să nu fie recunoscute atât de socialişti, cât şi de alte structuri. „Atenţia faţă de aceste alegeri va fi mult mai sporită decât până acum”, a declarat Igor Dodon.

Despre votul mixt Igor Dodon spune că acesta este favorabil cetăţeanului şi a fost un angajament al socialiştilor. Totodată, votarea în Parlament a unor legi, nu înseamnă coaliţie sau alianţă cu actuala guvernare, referindu-se la faptul că deputaţii Partidului Socialiştilor, pro-prezidenţial, au votat schimbarea sistemului electoral prin vot comun cu Partidul Democrat. „Noi am semnat de zeci de ori moţiuni simple sau chiar pentru Guvern cu PLDM şi cu toţii. În politică sunt interese, nu sunt parteneriate permanente. Pentru noi a fost important să treacă sistemul mixt şi o să vedeţi că acest sistem favorizează şi cetăţenii, dar şi Partidul Socialiştilor”, spune şeful statului.

Despre amnistia fiscală preşedintele spune că aceasta a fost o greşeală a guvernării pentru că nimeni nu va vrea să-şi legalizeze banii. În plus, chiar dacă cineva va beneficia de această reformă, nu va fi un secret cine vor fi cei care vor legaliza banii.
Similare
RECOMANDĂRI