Igor Dodon s-a pricopsit cu o poreclă din partea presei ruse
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon s-a pricopsit cu o poreclă din partea presei ruse

Acţiunile preşedintelui Igor Dodon la summit-ul CSI de la Duşanbe sunt luate în derâdere de jurnaliştii de la cunoscuta publicaţie Kommersant, care menţionează într-un articol că acesta nu este luat de nimeni în seamă, dar sugerează că în pofida acestui fapt, Igor Dodon încearcă să se facă văzut printre lideri.

Kommersant a publicat un articol despre comportamentul mai multor lideri ai CSI la începutul lucrărilor summit-ului şi, tangenţial, vorbeşte şi despre Igor Dodon, pe care îl prezintă ca pe un şef de stat neluat în seamă de nimeni, dar plin de ambiţii. Publicaţia rusă descrie cum Igor Dodon a ţinut să meargă la fotografia de grup alături de grupul de lideri CSI în care era şi preşedintele rus Vladimir Putin.

„Se vede că ambiţiile unor preşedinţi nu s-au epuizat şi cei trei premianţi (preşedinţii Rusiei, Tadjikistanului şi Kazahstanului n.red) sunt ajunşi din urmă de preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon, care, de fapt, nici nu are cum să se agaţe de altcineva”, scrie radiochisinău.md.

Kommersant arată că nimeni din liderii CSI nu este interesat să discute cu Dodon, dar sugerează că acesta ar fi un „băgăreţ”. „Cu el nimeni nu vorbeşte, dar oare asta l-a oprit vreodată şi oare de asta e necesar ca, pur şi simplu, să te apropii în patru de locul unde te aşteaptă toţi jurnaliştii?”, mai scrie Kommersant.

Amintim că summit-ul şefiilor de state CSI s-a desfăşurat la Duşanbe în perioada 27-28 septembrie. Igor Dodon a publicat mai multe poze alături de liderii statelor membre şi a ţinut şi un discurs despre politica externă a Republicii Moldova şi relaţiile comerciale.

Similare
RECOMANDĂRI