Igor Dodon respinge în mod repetat candidaturile la funcţiile de miniştri, propuse de Pavel Filip
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon respinge în mod repetat candidaturile la funcţiile de miniştri, propuse de Pavel Filip

Preşedintele Igor Dodon a respins în mod repetat candidaturile la funcţiile de miniştri, propuse de Guvernul Filip. Acesta a anunţat pe pagina sa de facebook că argumentul său principal rămâne neschimbat:” Majoritatea candidaţilor propuşi au demonstrat inconsecvenţă, lipsă de profesionalism şi oportunism regretabil în funcţiile şi activităţile desfăşurate anterior. Inclusiv, unii dintre ei au fost implicaţi direct sau indirect în frauda bancară”, afirmă Igor Dodon.

“Consider că prin aceste candidaturi Guvernul nu va fi depolitizat, ci, din contra, se va produce o reactivare a unor foşti actori politici. Iar înaintarea lor are o miză politică evidentă, pentru a mulţumi algoritmul parlamentar.

Dacă există şi o miză preelectorală, e în zadar, fiindcă nimic nu va salva acest Guvern de la înlăturare după alegerile parlamentare din 2018”.

În cazul în care, preşedintele refuză din nou, numirea noilor membri ai cabineului de miniştri, Guvernul se va adresa Curţii Constituţionale a declarat anterior preşedintele Parlamentului Andrian Candu.

Anterior Curtea Constituţională a decis că în cazul în care şeful statului refuză să semneze decrete deşi este obligat de legea Supremă să o facă, acestea pot fi semnate de un preşedinte interimar. Soluţia respectivă a fost ulterior aplicată pentru numirea ministrului Apărării.

Partidului Democrat, a anunţat săptămâna trecută, că şapte din cei 13 membri ai Guvernului vor fi schimbaţi. Liderul PD Vlad Plahotniuc, a afirmat că guvernul urmează să fie reprezentat de tehnocraţi, pentru a avea o mai mare independenţă.

Similare