Igor Dodon promite locuitorilor din Taraclia o circumscripţie separată şi un reprezentant în Parlament
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon promite locuitorilor din Taraclia o circumscripţie separată şi un reprezentant în Parlament

Cu o populaţie de circa 20 de mii de locuitori, raionul Taraclia va avea o circumscripţie separată, iar bulgarii vor avea reprezentantul lor în Parlament. Declaraţia a fost făcută de şeful statului, Igor Dodon, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu vicepreşedintele Bulgariei, Iliana Iotova.

Potrivit lui Igor Dodon, în Codul Electoral a fost indicat expres ca raioanele în care locuiesc reprezentanţii unei etnii să aibă dreptul de reprezentativitate în Parlament indiferent de numărul de alegători. Preşedintele a mai spus că este împotriva reformei administraţiei publice, care ar presupune fuzionarea mai multor raioane. Şi chiar dacă se va insista cu această reformă, raionul Taraclia va rămâne intact.

Igor Dodon a lansat o invitaţie oficială către preşedintele Bulgariei să efectueze o vizită în Moldova în următoarele luni.

Conferinţa de presă a avut loc în data de 4 octombrie. Joi, 5 octombrie, preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon şi vicepreşedintele Bulgariei, Iliana Iotova efectuează o vizită de lucru în Taraclia, unde vor aborda subiecte particulare pentru bulgarii care locuiesc pe teritoriul Moldovei.
Similare