Igor Dodon promite la Sankt-Petersburg 150 de secţii de votare în Rusia pentru alegerile parlamentare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon promite la Sankt-Petersburg 150 de secţii de votare în Rusia pentru alegerile parlamentare

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, aflat în vizită la Sankt-Petersburg (Rusia), a declarat la o întâlnire cu reprezentanţi ai diasporei moldoveneşti în Rusia, că numărul secţiilor de votare la alegerile parlamentare de la sfârşitul acestui an ar trebui majorat la 150.

„Am discutat despre necesitatea deschiderii unui număr mai mare de secţii de votare pe teritoriul Federaţiei Ruse. Reieşind din numărul de cetăţeni ai Republicii Moldova în Federaţia Rusă, precum şi din numărul de buletine, trebuie să fie deschise nu mai puţin de 150 de secţii de votare”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.
 

La alegerile prezidenţiale din 2016 în Rusia au fost deschise 8 secţii de votare.

Deocamdată nu se ştie câte secţii vor fi deschide pentru alegerile parlamentare de la sfârşitul acestui an. După modificarea sistemului electoral şi transformarea lui din unul bazat pe liste de partid în unul mixt, diasporei i-au fost rezervate trei locuri în Legislativ, dintre care teritoriilor aflate la Est de Republica Moldova – un loc.

La viitorul scrutin parlamentar, pentru prima data 50 din cei 101 deputaţi vor fi aleşi pe liste de partid, iar 51 – în circumscripţii uninominale.

Similare