Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon promite închiderea biroului NATO după alegerile parlamentare

Nu există niciun risc de amplasare a unui baze militare NATO pe teritoriul Republicii Moldova. Asigurările vin din partea preşedintelui Igor Dodon şi au fost date în timpul unui interviu pentru presa rusă. El spune că amplasarea unei astfel de baze militare contravine flagrant Constituţiei, care prevede în termeni clari statutul de neutralitate.

Preşedintele Dodon spune că, după ce au apărut informaţii în presă că Republica Moldova ar fi pregătită să găzduiască o bază NATO, a inspectat personal toate obiectivele militare de pe teritoriul ţării şi s-a convins ca acest lucru este imposibil.
 
Preşedintele Dodon a mai criticat, în presa rusă, guvernarea de la Chişinău, care a permis anul trecut deschiderea biroului de legătură NATO la Chişinău, contrar statutului de neutralitate prevăzut de Constituţie. Şeful statului se arată convins că, odată cu venirea socialiştilor la putere, biroul de legătură NATO de la Chişinău îşi va înceta activitatea.
 
Biroul de legătură NATO a fost inaugurat în decembrie 2017 şi nu reprezintă o misiune militară, ci una civilă. Centre similare au fost deschise, anterior, şi la Kiev, Tbilisi şi Moscova.
 
Similare