Igor Dodon, la Bruxelles, despre continuarea implementării Acordului de Asociere şi necesitatea menţinerii coaliţiei de guvernare de la Chişinău
Sursa foto:Igor Dodon/Facebook Vizualizari:

Igor Dodon, la Bruxelles, despre continuarea implementării Acordului de Asociere şi necesitatea menţinerii coaliţiei de guvernare de la Chişinău

După Federica Mogherini, Jens Stoltenberg, Maroš Šefčovičla, Igor Dodon a avut la Bruxelles întrevederi şi cu Preşedintele Parlamentului European, dl. David-Maria Sassoli., dar şi cu comisarul European pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn.

În cadrul întrevederii cu Preşedintele Parlamentului European, David-Maria Sassoli, Igor Dodon a mulţumit membrilor Parlamentului European pentru susţinerea majorităţii parlamentare şi a noului Guvern de la Chişinău.

„Am dat asigurări domnului speaker că conducerea ţării va continua implementarea Acordului de Asociere şi a reformelor structurale (...) Republica Moldova optează pentru intensificarea dialogului cu Uniunea Europeană”, scrie Dodon pe pagina sa de Facebook.

În cadrul întrevederii cu Johannes Hahn, Igor Dodon spune că a discutat subiecte cu privire la agenda internă a Republicii Moldova, subliniind necesitatea menţinerii coaliţiei de guvernare, care urmează să implementeze reforma justiţiei şi să fortifice instituţiile democratice.

„La finele întrevederii i-am mulţumit domnului Hahn pentru susţinerea noii guvernări, menţionînd necesitatea promovării unei politici externe echilibrate cu partenerii din Vest şi Est pe baza statutului de neutralitate permanentă”, mai scrie Dodon.

Similare
RECOMANDĂRI