Igor Dodon: Forma de reintegrare a Transnistriei va fi decisă printr-un referendum
Sursa foto:IPN Vizualizari:

Igor Dodon: Forma de reintegrare a Transnistriei va fi decisă printr-un referendum

Forma de reintegrare a regiunii transnistrene în cadrul Republicii Moldova va fi decisă în cadrul unui referendum. Declaraţia aparţine preşedintelui Igor Dodon. Potrivit lui, scenarii concrete de reintegrare vor fi discutate după următoarele alegeri parlamentare.

Şeful statului spune că după alegerile parlamentare trebuie făcuţi următorii paşi în ceea ce priveşte libera circulaţie pe cele două maluri ale Nistrului şi trebuie să se avanseze în dialogul politic. Transnistria nu poate face parte dintr-un alt scenariu decât să fie parte integră a Republicii Moldova, susţine preşedintele. „După alegerile parlamentare vom discuta scenarii concrete cum poate avea loc această reintegrare, dar un lucru foarte important – orice formă de reintegrare, de convieţuire împreună va fi discutată cu toţi cetăţenii Republicii Moldova în cadrul unui referendum”, a declarat şeful statului în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1.

După ce se va ajunge la un numitor comun pe interior, varianta de reintegrare va fi propusă comunităţii internaţionale. Totodată, preşedintele spune că odată cu soluţionarea politică a conflictului transnistrean, trupele militare de pe teritoriul din stânga Nistrului trebuie să părăsească zona, împreună cu armamentul care se află acolo.
Similare
RECOMANDĂRI