Igor Dodon efectuează o vizită de lucru în Turcia
Sursa foto:blacknews.ro Vizualizari:

Igor Dodon efectuează o vizită de lucru în Turcia

Preşedintele Igor Dodon efectuează luni, 9 iulie, o vizită de lucru în Turcia, unde urmează să participe la ceremonia de inaugurare a preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdoğan, transmite IPN.

„Cu Republica Turcia ne leagă relaţii de prietenie foarte bune. Mai mult de două decenii, Guvernul Turciei, prin intermediul Agenţiei TIKA, acordă Republicii Moldova ajutor esenţial în mai multe domenii. Sunt realizate sute de proiecte sociale în mai multe regiuni ale ţării şi în primul rând, în UTA Găgăuzia”, menţionează şeful statului într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

În a doua jumătate a lunii august este preconizată ceremonia solemnă de deschidere oficială a sediului Preşedinţiei, reparat cu suportul Turciei, eveniment la care se aşteaptă participarea lui Recep Tayyıp Erdoğan. 

La finele lunii iunie, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a câştigat din primul tur scrutinul prezidenţial, obţinând 52,6% din voturi. 

Anterior Igor Dodon a anunţat că mai planifică o vizită şi în Federaţia Rusă, unde va participa la finala Campionatului mondial de fotbal.
Similare
RECOMANDĂRI