Igor Dodon, după ce PSRM şi PD au rămas fără majoritate: Sunt gata să suţin o formulă guvernamentală, în care un rol important să-l aibă PAS şi PPDA
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon, după ce PSRM şi PD au rămas fără majoritate: Sunt gata să suţin o formulă guvernamentală, în care un rol important să-l aibă PAS şi PPDA

După ce PSRM şi PD au rămas fără majoritate parlamentară în Parlament, şeful statului Igor Dodon spune că acest lucru nu reprezintă încă o criză politică şi o destabilizare fiindcă actualul Guvern îşi va continua activitatea, însă declară că este gata să susţină „o formulă guvernamentală”, fără participarea grupului Pro Moldova şi a partidului Şor.

Ieri, după ultima încă o plecare a unui deputat democrat în grupul Pro Moldova, PSRM şi PD au rămas cu 50 de voturi în Parlament. Acest lucru însă, în opinia preşedintelui Dodon nu va încurca Guvernului să îşi continuie activitatea.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon spune că se va opune oricărei construcţii politice care s-ar putea face împreună cu Partidul Şor şi grupul parlamentar Pro Moldova, iar „orice coaliţie cu aceşti transfugi sau cu grupările Candu-Şor înseamnă o coaliţie cu interesele şi scenariile lui Plahotniuc”.

„Ca să curmăm din rădăcină planurile lui Plahotniuc şi Şor, e nevoie ca PSRM, PAS, PDM si PPDA să dea dovada de responsabilitate politica, sa caute impreuna cele mai bune solutii pentru ca in Parlamentul Republicii Moldova sa nu fie instaurat haosul si anarhia. 

(…) Eu sunt in egala măsura gata sa susţin atat actuala guvernare, cat si o alta formula guvernamentală, in care un rol mai important sa-l aiba PAS si PPDA, daca aceste partide se simt cu adevarat pregătite sa îşi asume responsabilităţi in gestionarea actualei crize sanitare si economice.

Nu in ultimul rand, având in vedere dorinta anunţată de PAS de a fi declanşate alegeri anticipate, aş putea sa susţin si o astfel de propunere daca se avansează in punerea ei in practica si daca avem certitudinea ca o astfel de soluţie este in interesul cetatenilor”, scrie Igor Dodon.
 
Similare
RECOMANDĂRI