Igor Dodon: Cel mai probabil nu voi candida pe nicio circumscripţie uninominală
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon: Cel mai probabil nu voi candida pe nicio circumscripţie uninominală

Preşedintele Igor Dodon susţine că, cel mai probabil, nu va candida pe nicio circumscripţie uninominală la următoarele alegeri parlamentare. Însă, ar putea să se regăsească pe lista de partid a Partidului Socialiştilor, transmite IPN.

„De ce? Pentru că noi am câştigat alegerile într-o circumscripţie electorală comună naţională şi nu ar fi corect să candidez pe o anumită circumscripţie acum. Pe listă, noi examinăm acest lucru şi nu exclud că voi candida, dar o decizie în acest sens vom prezenta mai târziu”, a declarat şeful statului în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” la postul de televiziune NTV Moldova.

Şefului statului consideră că PSRM este singurul partid care are şansa să obţină majoritate în următorul Parlament. Dacă, însă, acest lucru nu se va întâmpla, Igor Dodon spune că socialiştii nu vor putea face alianţă cu democraţii. De asemenea, socialiştii vor încerca „să se înţeleagă” cu deputaţii independenţi, dacă aceştia vor exista.

„Dacă nu va ieşi nimic, atunci cred că vor avea loc alegeri parlamentare anticipate în a doua jumătate a anului viitor”, a mai spus preşedintele.
Similare
RECOMANDĂRI