Igor Dodon: Alegerile locale trebuie organizate odată cu cele parlamentare anticipate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon: Alegerile locale trebuie organizate odată cu cele parlamentare anticipate

Preşedintele Igor Dodon consideră că alegerile locale noi din Chişinău şi Bălţi trebuie organizate pe 20 mai, concomitent cu alegerile parlamentare anticipate. În opinia sa, acest lucru va permite economisirea surselor financiare, în condiţiile în care se invocă lipsa resurselor financiare planificate.

Subiectul a fost abordat de către şeful statului în cadrul unei întrevederi cu Zinaida Greceanîi, preşedinta Partidului Socialiştilor, transmite IPN.

„Am abordat subiecte cu privire la organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale, dar şi a celor parlamentare, preconizate pentru anul curent. În acest context, menţionez că alegerile locale din Chişinău şi Bălţi, dar şi din alte localităţi, trebuie să se desfăşoare în strictă conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale în vigoare, şi să aibă loc pe data de 20 mai, curent, iar orice tentativă de a le amâna sau şi mai grav, de a nu desfăşura alegerile respective – este condamnabilă”, menţionează Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui, argumentul invocat şi anume lipsa resurselor financiare planificate, este pe de o parte lipsit de sens, iar pe de altă parte contravine, în mod flagrant, tuturor principiilor democratice şi standardelor generale acceptate, precum şi principiilor pe care trebuie să le respecte Republica Moldova ca stat în raport cu toate instituţiile internaţionale.

Preşedintele susţine că dacă majoritatea parlamentară doreşte să economisească bani, în contextul organizării şi desfăşurării alegerilor, soluţia optimă, în acest sens, este organizarea alegerilor locale pe 20 mai, împreună cu alegerile parlamentare anticipate. „Acest lucru ar permite economisirea a zeci de milioane de lei, cu păstrarea tuturor principiilor unui stat de drept şi a unei democraţii în spiritul şi buchea legii”.

În cadrul întrevederii, au mai fost discutate şi alte subiecte, cum ar fi sesiunea primăvară-vară a Parlamentului, proiectele de legi care urmează a fi înaintate spre adoptare şi priorităţile Partidului Socialiştilor la nivel de legislativ.
Similare