Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon acuză tentative de cumpărate a deputaţilor socialişti. Procuratura confirmă că a pornit investigaţii

Deşi pieţele din Chişinău sunt închise, preşedintele Igor Dodon susţine că tranzacţiile cu deputaţi sunt în plină desfăşurare. Nu la tarabă, ci în Parlament. Preţul pentru trădarea unui ales al poporului ar ajunge şi la jumătate de miliard de euro. Cel puţin aşa a susţinut şeful statului într-un interviu oferit pentru agora.md. Igor Dodon spune că şi unii deputaţi socialişti au fost testaţi la mită de către reprezentanţi ai Partidelor ŞOR şi PRO Moldova. Aceştia spun că declaraţiile lui Dodon sunt nişte aberaţii.

IGOR DODON, preşedintele Republicii Moldova: „Au fost astfel de încercări de a discuta cu deputaţii socialişti, cu oferte de 400-500 de mii de euro. Nu a fost concret de la cine. Au spus că prin intermediari, cunoscuţi, apropiaţi, rude chiar. Le-au spus că uite, trebuie să treceţi la Pro Moldova sau Partidul Şor şi o să primiţi aşa recompense. Au pregătit şi textul de comunicat care să-l lanseze”.

Întrebat cine sunt deputaţii care au fost recolaţi, Igor Dodon a evitat să ofere nume. Preşedintele nu a precizat nici dacă are probe care să-i susţină acuzaţiile.

Serviciul de presă al Partidului ŞOR dar şi deputatul Marina Tauber au refuzat să comenteze acuzaţiile preşedintelui. Cei de la PRO Moldova spun că declaraţiile lui Igor Dodon sunt nişte aberaţii.

SERGIU SÎRBU, deputat PRO Moldova: „Unicul scop al acestor acuzaţii false este distragerea atenţiei publice de la gravele probleme cu care se confruntă statul. Puterea încearcă cumva ca noi să uităm de acel "kuliok". Dacă sunt astfel de probe, păi să se expună Procuratura”.

Serviciul de presă al Procuraturii Generale a declarat pentru TVR Moldova că autorităţile au început investigaţiile în acest caz.

MARIA VIERU, Serviciul de Presă, Procuratura Generală: „În cursul săptămânii trecute, un deputat a depus un denunţ la CNA în baza căruia a fost iniţiată o cauză penală”.

Vlad Batrîncea a fost cel care a lansat zvonul că patru deputaţi socialişti ar fi primit oferte în bani pentru a părăsi Partidul Socialiştilor, însă nu a spus numele acestora.
Similare
RECOMANDĂRI