Igor Dodon a avut o întrevedere cu Jens Stoltenberg: A insistat pe statutul neutru al R.Moldova şi pe neparticiparea în blocuri militare, inclusiv NATO
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Jens Stoltenberg: A insistat pe statutul neutru al R.Moldova şi pe neparticiparea în blocuri militare, inclusiv NATO

Preşedintele Igor Dodon avut la Bruxelles o întrevedere cu secretarul general al NATO, Jens, Stoltenberg. În cadru discuţiilor, Dodon i-ar fi spus oficialului european că Republica Moldova nu are de gând să participe în blocuri militare, inclusiv NATO.

„Am reiterat că statutul constituţional de neutralitate permanentă şi politica externă echilibrată rămîn o prioritate de bază pentru conducerea Republicii Moldova, dat fiind că aceasta presupune construirea unor relaţii de bună vecinătate cu toţi partenerii internaţionali în baza respectului reciproc.

Totodată, statutul neutru al Republicii Moldova înseamnă neparticiparea în blocuri militare, inclusiv NATO. Reieşind din acest considerent, intenţionăm să obţinem recunoaşterea la nivel internaţional a statutului constituţional de neutralitate pernanentă a ţării noastre”. 

Tot astăzi, Igor Dodon a avut o întrevedere şi cu Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, vice-preşedintele Comisiei Europene. Şeful statului i-a vorbit despre propunerea Ministrului Apărării al Federaţiei Ruse, Serghei Şoigu, de a demara procesul lichidării muniţiilor stocate în regiunea transnistreană.

Similare
RECOMANDĂRI