Guvernul Cîţu va cere astăzi votul de învestitură Parlamentului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Guvernul Cîţu va cere astăzi votul de învestitură Parlamentului

Parlamentul României se reuneşte în şedinţă comună joi, de la ora 16,00, pentru învestirea Guvernului propus de premierul desemnat, Florin Cîţu

Potrivit Regulamentului comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru ca şedinţa în care se va vota învestirea Guvernului să se poată desfăşura, este nevoie de prezenţa în sală a cel puţin 233 de parlamentari. Toate grupurile parlamentare au anunţat că vor fi prezente la şedinţă pentru a asigura cvorumul, spre deosebire de şedinţa precedentă, în cazul Guvernului Orban II.

Parlamentul acordă încredere guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, fiind necesar, de asemenea, ca 233 de parlamentari să se exprime în favoarea Cabinetului Cîţu. Votul este secret, cu bile.

PSD are 202 parlamentari, PNL - 113 parlamentari, USR - 40, Pro Europa - 21, UDMR - 30, minorităţile naţionale - 17, PMP - 15 deputaţi, fiind şi 27 de parlamentari neafiliaţi.

În 28 februarie, premierul desemnat, Florin Cîţu, a depus la Parlament lista Cabinetului şi programul de guvernare. Singura modificare în componenţa Guvernului Cîţu faţă de cel anterior, al lui Ludovic Orban, este propunerea lui Lucian Heiuş pentru portofoliul Finanţelor.

Miniştrii propuşi au fost audiaţi săptămâna trecută în comisiile parlamentare de specialitate, nouă dintre ei primind aviz pozitiv, ceilalţi şapte fiind avizaţi negativ de deputaţi şi senatori. Avizul comisiilor este consultativ, notează Agerpres.
Similare
RECOMANDĂRI