Grupul Pro Moldova şi Partidul Şor, la discuţii privind necesitatea demiterii Guvernului
Sursa foto:parlament.md Vizualizari:

Grupul Pro Moldova şi Partidul Şor, la discuţii privind necesitatea demiterii Guvernului

Grupul parlamentar Pro Moldova anunţă că, după ce a lansat invitaţie deschisă „pentru toate partidele parlamentare responsabile pentru stabilirea priorităţilor Guvernului anti-criză”, primele discuţii au avut loc astăzi, 29 iunie, cu deputaţii din Partidul Şor, scrie IPN.

„Oferta PRO include o serie de măsuri urgente pentru susţinerea sistemului sanitar, a economiei, educaţiei, justiţie şi a domeniului social. Propunerile de reformă şi proiecte de legi, care ar urma să fie puse pe agenda Parlamentului în regim de urgenţă, vin să îmbunătăţească situaţia catastrofală din ţară, precum şi să aducă un suport imediat pentru oamenii care au de suferit cel mai mult în perioada de pandemie”, se menţionează într-o postare pe pagina de Facebook Pro Moldova.

Totodată, Partidul Politic Şor anunţă, într-un comunicat de presă, că prima rundă de discuţii a fost organizată „în vederea demiterii actualului guvern, controlat de Igor Dodon şi formarea unui nou cabinet de miniştri profesionist, cu un program viabil de guvernare, în măsură să stopeze efectele crizei economice şi în domeniul medical”.

Formaţiunea precizează că „s-a constatat faptul că, din cauza gestionării proaste a situaţiei, Guvernul Dodon-Chicu a împins ţara şi într-o criză economică ale cărei efecte devin din ce în ce mai vizibile şi afectează tot mai mulţi cetăţeni”. „În aceste condiţii, deputaţii Partidului Politic Şor şi Pro Moldova au reiterat necesitatea demiterii actualului guvern, care a pierdut susţinerea politică, încrederea cetăţenilor şi orice sprijin extern. De asemenea, părţile au fost de acord că este necesară formarea, alături de reprezentanţii celorlalte formaţiuni politice parlamentare de opoziţie, a unui alt executiv care să răspundă şi să găsească soluţii pentru necesităţile imediate şi pe termen lung ale Republicii Moldova şi cetăţenilor săi”, se menţionează în comunicatul formaţiunii.
Similare
RECOMANDĂRI