Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fracţiunea PPDA din Legislativ cere convocarea, de urgenţă, a Parlamentului

Convocarea unei şedinţe extraordinare a Parlamentului şi decretarea stării de urgenţă în mai multe raioane ale ţării, în legătură cu situaţia dezastruoasă din sectorul agrar, cauzată de seceta severă din acest an. Este solicitarea fracţiunii PPDA din Legislativ, care spune că va demara procedura de colectare a semnăturilor pentru a-i putea aduce pe aleşii poporului în plenul Parlamentului. Mai mult, PPDA cere Guvernului majorarea subvenţiilor în agricultură şi facilităţi fiscale pentru agricultorii loviţi de calamităţi.

Din luna iulie, opoziţia a propus convocarea, de urgenţă, a unei şedinţe extraordinare a Parlamentului pentru a discuta situaţia din agricultură, dar acest lucru încă nu s-a întâmplat. Deputaţii PPDA spun că fiecare zi de nepăsare adânceşte şi mai mult criza din sectorul agrar.

ALEXANDRU SLUSARI, vicepreşedintele Parlamentului: "Vom iniţia colectarea semnăturilor pentru convocarea şedinţei extraordinare a Parlamentului. E nevoie de 34 de semnături".

Mai mult, PPDA cere audierea în plenul Parlamentului a premierului Chicu şi a ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului. Reprezentantii formaţiunii politice vin şi cu un set de propuneri pentru a preveni o criza alimentară de proporţii.

ALEXANDRU SLUSARI, vicepreşedintele Parlamentului: "Necesităţii introducerii stării de urgenţă în mai multe raioane în legătură cu calamităţile naturale. Adresării către partenerii externi după asistenţă, majorarea semnificativă a subvenţiilor pentru agricultorii afectaţi. Introducerea facilităţilor fiscale pentru agricultorii afectaţi".

Cu o solicitare privind convocarea de urgenţă a şedinţei Parlamentului au venit ieri şi reprezentanţii PAS. Liderul PAS, Maia Sandu, a cerut decretarea stării de urgenţă în agricultură şi rectificarea bugetului de stat, astfel încât acestei ramuri să-i fie alocaţi mai mulţi bani.
Similare
RECOMANDĂRI