FOTO. Igor Dodon s-a întâlnit cu Papa Francisc, la Roma
Sursa foto:Facebook Vizualizari:

FOTO. Igor Dodon s-a întâlnit cu Papa Francisc, la Roma

Preşedintele Igor Dodon s-a întâlnit astăzi cu Papa Francisc, la Roma. Igor Dodon efectuează o vizită în Italia şi este însoţit de soţie şi copii, de consilieri şi de Zinaida Greceanîi, lider PSRM.

Într-o postare pe facebook, Igor Dodon s-a referit importanţa pe care o acordă Republica Moldova colaborării cu Sfântul Scaun şi a lăudat activitatea Bisericii Catolice din Republica Moldova. Potrivit lui Dodon, Biserica Romano-Catolică desfăşoară o activitate fructuoasă în sfera socială, umanitară, educaţională, în identificarea victimelor traficului de fiinţe umane.

”Am apreciat pozitiv cooperarea dintre Bisericile Ortodoxă şi cea Catolică, fiind într-o dezvoltare continuă şi eficientă, în ultimii ani. În acest context, am amintit de întrevederea de la Havana dintre Papa de la Roma şi Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii Kiril. Mi-am exprimat speranţa că reluarea dialogului direct între conducătorii celor două biserici va contribui la consolidarea ţării şi la protejarea valorilor creştine fundamentale şi, în special, la protejarea creştinilor în regiunile unde sunt înregistrate cazuri de persecutare şi discriminare a acestora”, a scris Dodon.Similare