FOTO. Evenimentul PDM:  Organizatorii spun că în PMAN sunt circa 100.000 de oameni. Mulţimea a votat un Angajament
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FOTO. Evenimentul PDM: Organizatorii spun că în PMAN sunt circa 100.000 de oameni. Mulţimea a votat un Angajament

Partidul Democrat din Moldova organizează astăzi, 21 octombrie, începând cu orele 11.00, un eveniment politic la care participă membri şi simpatizanţi ai partidului din toată ţara. 

 Adunarea Naţională PDM - Pentru Moldova se desfăşoară în Piaţă Marii Adunări Naţionale şi are ca scop prezentarea principiilor care vor sta la baza programului politic al partidului în următorii ani. 

Organizatorii mitingului PDM spun că la manifestaţie participă circa 100 de mii de oameni. 

„La sigur ne aflăm acum la cea mai mare adunare a democraţilor din istoria acestui partid! Asta e forţa democraţilor, asta e forţa partidului nostru, asta e forţa Moldovei şi a oamenilor Moldovei! În această săptămână s-au împlinit 1000 de zile de guvernare PDM. În toate aceste 1000 de zile şi în fiecare dintre ele, Guvernul a simţit susţinerea cetăţenilor, a simpatizanţilor şi al dumneavoastră”, a spus de pe scenă  premierul Pavel Filip.

„Este o manifestaţie pentru consolidare internă a Partidului Democrat, este o manifestaţie care ne permite să consolidăm relaţii între membrii partidului şi simpatizanţii săi. Este o manifestaţie care ne permite ca noi împreună să consolidăm Republica Moldova, ţara noastră natală, patria noastră pe care noi suntem obligaţi să facem ca să fie democrată, să fie o ţară prosperă”, a menţionat Andrian Candu, Preşedintele Parlamentului.

„Politica pentru Moldova înseamnă să fim un popor consolidat, în care fiecare etnie să fie respectată şi preţuită. Politica pentru Moldova înseamnă să fim după exemplul altor popoare, care la fel, au trecut prin greutăţi, dar şi-au iubit prea mult ţara ca să-şi permită să o ponegrească”, a declarat de la microfon, liderul PD, Vlad Plahotniuc.

„Politica pentru Moldova înseamnă sate cu o activitate, cu drumuri asfaltate şi aprovizionate cu apă. Sate cu copii, pentru care  să avem renovate grpdiniţele, redeschise şcolile, pentru care să avem  medici de familie în fiecare localitate. Sate cu locuri de muncă, în ateliere sau în câmp, astfel  încât oamenii să nu fie nevoiţi să plece peste hotare.  Şi în sate, şi în oraşe, oamenii trebuie să primească salarii mai mari. Noi vom veni în curând cu o reformă bună în acest sens. Politica pentru Moldova înseamnă că noi vom prelua tot ce este mai bun în  modele de trai din Europa, astfel să aduce bunăstarea  aici, acasă, în Moldova, pentru viitorul copiilor noştri (...) Cred că acest concept Pro-Moldova va reprezenta de acum înainte doctrina de stat, va fi doctrina naţională, de care am dus lipsă de la independenţă încoace”, a mai spus Plahotniuc.

De menţionat că, în timpul discursului lui Andrian Candu  s-a auzit gălăgia unei contramanifestaţii faţă de mitingul PD. Un grup de oameni a scandat „Hoţii”.

De asemenea, un bărbat a venit în Piaţa Marii Adunări Naţionale înarmat cu o pancartă agăţată de undiţe, portavoce şi vuvuzea şi a protestat împotriva manifestaţiei de amploare a Partidului Democrat. Bărbatul a scandat „Miliardul înapoi”, scrie TV8. 

Spre finalul evenimentului, de pe scena din PMAN s-a citit un Angajament, asumat de PD şi de susţinătorii partidului. Acesta are la bază 7 puncte: angajamentul de a susţine orientarea poltică „Pentru Moldova” a PDM, de a sprijini Guvernul Republicii Moldova spre a continua să ia măsuri pentru creşterea bunăstării cetăţenilor, de a contribui mai departe la programele de modernizare a Moldovei (Programul Drumuri Bune pentru Moldova, Programul Prima Casă, Serviciul de Urgenţă 112, Programul de Renovare a Şcolilor şi Grădiniţelor, Programul Apă Bună pentru Moldova, Programul Tichete de Masă, Ghişeul Unic şi construcţia Arenei Chişinău), de a ajuta guvernarea PD să menţină priorităţile sectoriale asumate, de a depune eforturi pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE, de a fi alături conducerii partidului în procesul de selectare a candidaţilor pentru alegerile din 25 februarie 2019 şi de a comunica oamenilor faptele guvernării PDM.


Similare
RECOMANDĂRI