Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fostul primar al Chişinăului, liberalul Dorin Chirtoacă, se retrage din politică

Fostul primar al Chişinăului, liberalul Dorin Chirtoacă, se retrage din politică. El a anunţat că îşi va depune mandatul de consilier municipal şi nu va mai fi în fruntea conducerii Partidului Liberal. Anunţul a fost făcut chiar de Dorin Chirtoacă pe o reţea de socializare, după ce a trecut în revistă toate realizările sale. Şi-a motivat decizia prin faptul că de 5 ani este vizat într-o anchetă penală care, în opinia lui, este fabricată la comandă politică.

DORIN CHIRTOACĂ, fost lider PL: „Eu îmi depun mandatul de consilier municipal de preşedinte al Partidului Liberal şi voi continua mai departe fără funcţii să lupt pentru cauza şi idealul pentru care s-au jertfit neamurile mele: reîntregirea neamului românesc, aderarea la UE şi NATO”.

Fostul primar a postat pe pagina sa socială şi o scrisoare adresată partenerilor din Europa şi SUA, în care s-a arătat revoltat de faptul că, până în present, este terorizat cu dosare penale. Chirtoacă susţine că şi-ar fi demonstrat nevinovăţia, dar dosarele penale nu au fost închise.

DORIN CHIRTOACĂ, fost lider PL: „Este simptomatic faptul că acei care au fost implicaţi în furtul miliardului, fie sunt peste hotare unde nu au nicio problemă, fie sunt la libertate aici şi nu îi investighează nimeni. Iar subsemnatul, care am denunţat furtul miliardului şi alte hoţii - sunt sub o anchetă de 5 ani şi cu bunurile sechestrate”.

Dorin Chirtoacă a apărut în viaţa politică în 2007, atunci când a şi câştigat alegerile locale din Chişinău şi a devinit primarul Chişinăului. A avut 3 mandate, până în 2018. În 2017, Chirtoacă este reţinut şi anchetat într-un dosar penal privind trucarea licitaţiilor într-un proiect al parcărilor cu plată din Chişinău. Dosarul nu are nici acum o finalitate. Chirtoacă devine preşedintele Partidului Liberal în 2018, după ce unchiul său, Mihai Ghimpu, se retrage de la conducerea PL. În 2019, el se înscrie în cursa pentru Primăria Chişinău, dar obţine un scor modest. În schimb, se alege cu mandatul de consilier municipal pe lista PL. Dorin Chirtoacă a încercat să ajungă şi în fotoliu de deputat şi s-a aflat pe lista AUR Moldova la scrutinul parlamentar anticipat din acest an. Partidul nu a obţinut suficiente voturi şi nu a trecut pragul electoral.
Similare
RECOMANDĂRI