Filip dă asigurări că vom primi în acest an două tranşe din ajutorul de 100 de milioane de la UE
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Filip dă asigurări că vom primi în acest an două tranşe din ajutorul de 100 de milioane de la UE

Republica Moldova va primi în acest an două tranşe din ajutorul macrofinanciar de 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene. Declaraţia aparţine premierului Pavel Filip şi a fost făcută într-un interviu acordat postului de televiziune Prime.

“Sunt absolut încrezător că vom primi şi prima tranşă. M-au asigurat că anul acesta va fi şi a doua tranşă din asistenţa macrofinanciară. Discuţiile au fost destul de serioase fiindcă aceştia sunt bani”, a declarat şeful Guvernului.

“Eu particip deja la a III-a reuniune şi m-am simţit ca la o discuţie între prieteni, or prietenii nu vorbesc întotdeauna numai de bine. Au fost remarcate progresele pe care le-a înregistrat Republica Moldova cu referire la Agenda de Reforme, care a fost implementată, cu referire la relaţiile noastre cu Fondul Monetar Internaţional şi implementarea programului pe care-l avem cu acesta. Progresele pe care le-am înregistrat şi pe celelalte dimensiuni, care mai sunt încă problematice, vorbim aici despre justiţie, frauda bancară, discuţiile în jurul codului electoral”, a precizat premierul.

Similare