Expulzarea cetăţenilor turci va fi discutată în cadrul vizitei  în Republica Moldova a preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan
Sursa foto:tvalphamedia.ro Vizualizari:

Expulzarea cetăţenilor turci va fi discutată în cadrul vizitei în Republica Moldova a preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan

Chestiunea legată de expulzarea celor şapte cetăţeni turci, profesori la reţeaua liceelor „Orizont”, va fi discutată în cadrul vizitei în Republica Moldova a preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

„Vom discuta cu preşedintele Erdogan problema expulzării profesorilor turci. Această chestiune va fi pe agenda vizitei. Vor fi şi proteste”, a declarat şeful statului în cadrul emisiunii „Piatniţa s Anatoliem Golea” de la postul de televiziune RTR Moldova, transmite IPN.

În context, Igor Dodon spune că preşedintele turc niciodată nu i-a cerut în vreun fel extrădarea sau expulzarea celor şapte cetăţeni turci. „Niciodată, la nicio întrevedere cu Erdogan sau cu alte persoane oficiale din Turcia, nu a existat vreo cerere către mine ca să contribui la deportarea acestor oameni. În al doilea rând, aşa cum a fost o surpriză pentru voi toţi, jur că a fost o surpriză şi pentru mine”, spune Igor Dodon. Preşedintele susţine că deocamdată nu cunoaşte detalii despre acest caz. La solicitarea adresată SIS-ului, şeful statului spune că nu a primit detalii despre expulzare, ci numai informaţii generale.

În plus, şeful statului mai menţionează faptul că finanţarea de către statul turc a renovării clădirii Preşedinţiei, care va fi inaugurată în prezenţa preşedintelui Turciei, nu are vreo legătură cu expulzarea profesorilor turci.

În acest context, preşedintele a precizat că pentru reparaţia clădirii Preşedinţiei a avut mai multe variante, nu doar propunerea din partea autorităţilor turceşti. Igor Dodon a declarat că a discutat cu reprezentanţii din mai multe ţări despre acest subiect, inclusiv din Rusia, Azerbaidjan, Qatar.

Vizita preşedintelui turc,  Recep Tayyip Erdogan, în Republica Moldova este planificată pentru 17-18 octombrie.
Similare
RECOMANDĂRI