Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Expertul în politici publice Ştefan Gligor, la Punctul pe AZi: Alegerile de la Hînceşti au pus în pericol viaţa oamenilor

Alegerile din Hînceşti trebuiau amânate pentru că au pus în pericol viaţa oamenilor. Declaraţia aparţine expertului în politici publice Ştefan Gligor care, la emisiunea Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA a menţionat că autorităţile trebuie să dea dovadă de transparenţă totală.

Potrivit lui Ştefan Gligor, Parlamentul avea autoritatea de a anula alegerile din Hînceşti.

„În legea se arată că pe perioada declarării stării de urgenţă, nu poate fi modificată Constituţia, legile organice şi nu pot avea loc alegeri sau referendumuri”, a spus expertul.

Ştefan Gligor a menţionat că starea de urgenţă trebuia declarată înaintea alegerilor de la Hînceşti.

„În mod logic, mă întreb. Dacă Dodon avea un calcul politic iar premierul Chicu este tehnocrat, aşa cum se declară, de ce nu a venit prim-ministrul cu iniţiativa declarării de urgenţă?”, a spus Ştefan Gligor.

Fostă candidată la alegerile din Hînceşti, Olesea Stamate a declarat prin Skype că, lucrurile puteau fi soluţionate simplu în cazul în care exista dorinţă.

„Guvernarea avea alte planuri, de oficializat o coaliţie de guvernare, de numit alţi miniştri, de numit şeful CSM, iar declararea stării de urgenţă le-ar fi împiedicat realizarea planurilor”, a spus Olesea Stamate, care a mai menţionat că alegerile de la Hînceşti trebuiau amânate.

Tot prin Skype, preşedintele PL Dorin Chirtoacă a menţionat că absenteismul de la alegerile de la Hînceşti a fost firesc în situaţia actuală.

„M-aş fi bucurat dacă nu ar fi venit nimeni Aşa li s-ar fi dat o palmă lui Dodon, lui Filip şi lui Chicu, pe care nu i-a interesat sănătatea populaţiei”, a spus Dorin Chirtoacă.
Similare
RECOMANDĂRI