Experţii transnistreni nu pun mare preţ pe activitatea lui Igor Dodon în reglementarea conflictului de la Nistru
Sursa foto:Mediafax Vizualizari:

Experţii transnistreni nu pun mare preţ pe activitatea lui Igor Dodon în reglementarea conflictului de la Nistru

După întrevedera dintre preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon şi liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, experţii de pe malul stâng al Nistrului au analizat rezultatul întâlnirii.

Potrivit comunicatului oficial, întâlnirea dintre Dodon şi Krasnoselski s-a axat pe misiunea de pacificare rusă de la Nistru. Deputatul din pretinsul Soviet Suprem de la Tiraspol, Andrei Safonov a spus pentru aşa-numitul post public de televiziune din regiunea transnistreană că Igor Dodon susţine pacificatorii ruşi doar în declaraţii în schimb nu face nici un pas concret.

Directorul Institutului de cercetăro social-politice de la Tiraspol, Igor Şornicov spune că Igor Dodon poziţiile lui Igor Dodon denotă o tentativă de a atrage electorat de partea PSRM-ului care l-a propulsat pe Dodon în funcţia de şef al statului.

Cei doi experţi de la Tiraspol au subliniat şi faptul că relaţia dintre Dodon şi Krasnoselski a fost una destul de încordată în ultima perioadă şi îl învinuiesc pe liderul de la Chişinău de pasivitate în problematica controlului comun la frontiera moldo-ucraineană. Transnistrenii au dorit ca Igor Dodon să ţină partea Tiraspolului în această problematică.

În final experţii transnistreni au concluzionat că nu pot avea încredere în Igor Dodon.
Similare