Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Expert: "Cetăţenii nu simt procesele de dezoligarhizare ale actualei guvernări."

Prezenţa redusă la urne la alegerile locale de duminică este o dovadă că cetăţenii au obosit de multitudinea de scrutine electorale şi nu simt schimbarea promisă de actuala guvernare. Declaraţiile aparţin experţilor politici şi candidaţilor la şefia primăria Chişinăului şi au fost expuse în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova. Mai mult, candidatul liberalilor şi cel al democraţilor la funcţia de primar general, care nu au acces în turul doi de scrutin, îndeamnă alegătorii să voteze raţional pe 3 noiembrei

Potrivit datelor comisiei electorale centrale, la scrutinul de duminică prezenţa la urne la nivel de ţară a fost 41,6. La Chişinău, prezenţa la urne a fost de puţin peste 36 la sută. Potrivit experţilor, este cea mai scăzută rată de participare la alegeri din ultimii ani.

Candidatul PDM, la şefia capitalei, Vlad Cebotari spune că deşi-l nemulţumeşte rezultatul de 2% obţinut în Chişinău, formaţiunea sa se mândreşte cu rezultatul obţinut la nivel national. Potrivit datelor oficiale prezentate de CEC, PDM a obţinut victoria în 191 de primării, din primul tur.

Dorin Chirtoacă, fost primar la Chişinău, a fost candidatul liberalilor şi a obţinut puţin peste 10 la sută din voturile cetăţenilor. El spune că şi-ar fi dorit să acceadă în turul doi de scrutin, în locul lui Andrei Năstase.

Întrucât la alegerile locale din municipiul Chişinău, niciun candidat nu a obţinut mai mult de 50% din sufragii, la 3 noiembrie va fi organizat turul doi de scrutin. Bătălia se va da între candidatul socialiştilor, Ion Ceban şi candidatul blocului ACUM, Andrei Năstase.
Similare
RECOMANDĂRI