Eurodeputatul Traian Băsescu cere reformarea politicii externe europene
Sursa foto:captură video Vizualizari:

Eurodeputatul Traian Băsescu cere reformarea politicii externe europene

Eurodeputatul Traian Băsescu (PMP, PPE), membru al Comisiei pentru afaceri externe din Parlamentul European, a afirmat că Uniunea Europeană nu va face faţă globalizării fără o politică externă şi de securitate unitară şi solidă. Fostul preşedinte al României a depus 72 de amendamente la Raportul privind implementarea Politicii Externe şi de Securitate Comune a Uniunii Europene pentru anul 2019.

„Este un raport esenţial, care va prefigura direcţiile de politică externă şi de securitate. Raportor este chiar preşedintele comisiei de Politică Externă, germanul David McAllister care a produs un proiect de raport pe care l-am apreciat ca fiind corect din punct de vedere politic. (…) Încă din campania pentru europarlamentare, aveam foarte bine conturate ideile cu privire la politica externă şi de securitate pe care UE ar trebui să le ducă pentru a rămâne un factor de influenţă la nivel global, alături de SUA, China şi Federaţia Rusă”, spune Băsescu.

Potrivit portalului caleaeuropeana.ro, eurodeputatul a mai explicat că amendamentele sale au rolul de a împinge conceptele teoretice către acţiunea practică, cu scopul de a defini o viziune clară cu privire la modul în care ar trebui să se realizeze politica externă şi politica de securitate ale Uniunii Europene.

„Amendamentele mele pleacă de la premisa că avem nevoie urgentă de o Europă mai puternică şi unită”, a mai spus Băsescu.

Similare
RECOMANDĂRI