Efectivul pacificatorilor ruşi a fost suplimentat cu un nou observator militar
Sursa foto:moldpres.md Vizualizari:

Efectivul pacificatorilor ruşi a fost suplimentat cu un nou observator militar

Comisia Unificată de Control l-a aprobat în funcţia de observator militar din partea Federaţiei Ruse pe locotenent-colonelul Evghenii Safonov. Acesta a fost unul dintre subiectele de pe agenda CUC, care s-a întrunit la 31 mai în oraşul Bender.

Potrivit MOLDPRES, care citează Biroul politici de reintegrare, la şedinţă, şeful Statului Major al Forţelor Mixte de Pacificare, colonelul Vitali Morozov, a raportat situaţia din Zona de Securitate care a fost recunoscută ca fiind stabilă, în urma monitorizării efectuate pe parcursul unei săptămâni de către Comandamentul Militar Întrunit. 

Examinarea problemei privind asigurarea securităţii şi liberei circulaţii în preajma podului peste râul Nistru între localităţile Gura Bâcului şi Bâcioc a avut loc în cadrul şedinţei neordinare a Comisiei, condusă de copreşedintele CUC din partea Federaţiei Ruse, Ilia Uvarov.

Părţile au făcut un schimb de opinii, însă nu a fost luată vreo decizie. Delegaţiile au decis să continue consultările pe marginea acestui subiect.

Următoarea şedinţă a Comisiei Unificate de Control este planificată pentru data de 7 iunie 2018.  
Similare