După ce a fost la Moscova, Igor Dodon a decis să meargă la Bruxelles
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

După ce a fost la Moscova, Igor Dodon a decis să meargă la Bruxelles

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va pleca miercuri, 4 septembrie, la Bruxelles, unde se va întâlni cu Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Federica Mogherini.

Marţi, după ceremonia desfăşurată la Ministerul Apărării cu ocazia Zilei Armatei Naţionale, Preşedintele a declarat reporterilor că "aceasta este prima sa vizită de acest fel după februarie 2017".

"Acesta este un moment foarte important. Sunt planificate deja întâlniri cu conducerea Parlamentului European şi a Comisiei Europene, în cadrul cărora va fi discutată agenda relaţiilor bilaterale", a spus Dodon.

Potrivit lui, în cadrul dialogului va fi examinat "o problemă importantă precum punerea în aplicare a Acordului de Asociere RM-UE".

"Susţinem activitatea în această direcţie pentru a vedea reforme reale în Moldova. De asemenea, intenţionăm să discutăm aspecte privind asistenţa tehnică din partea UE, având în vedere faptul că, săptămâna viitoare, FMI urmează să ia o decizie finală privind extinderea programului Fondului cu Guvernul Moldovei", a spus Dodon.
Similare
RECOMANDĂRI