Dumitru Diacov: Sâmbătă va avea loc şedinţa Consiliului Naţional al Partidului Democrat
Sursa foto:stiri.md Vizualizari:

Dumitru Diacov: Sâmbătă va avea loc şedinţa Consiliului Naţional al Partidului Democrat

Şedinţa Consiliului Naţional al Partidului Democrat, care va decide data întrunirii Congresului PDM, va avea loc sâmbătă, 29 iunie. Anunţul a fost făcut de preşedintele de onoare al formaţiunii, Dumitru Diacov, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8. În cadrul şedinţei, potrivit lui, ar urma să aibă loc discuţii aprinse despre viitorul formaţiunii, transmite IPN.

„Eu cred că sâmbătă va avea loc şedinţa Consiliului Naţional şi la acest Consiliu va avea loc o discuţie foarte aprinsă, o discuţie principială, parţial şi despre ceea referitor la ce avem contradicţii”, spune Dumitru Diacov.

Preşedintele de onoare al formaţiunii susţine că la această întrunire vor fi trase concluziile, va fi analizată critic situaţia creată şi membrii se vor înţelege împreună cum trebuie reformat şi partidul, şi programul formaţiunii. „Şi să facem în aşa fel încât Partidul Democrat să revină la originile ei şi să fie un partid care uneşte oamenii, care va servi drept pod între cei de dreapta şi cei de stânga”, spune Dumitru Diacov.

Democratul menţionează că va cere ca unii oameni să demisioneze. „Cel mai bine ar fi ca aceşti oameni singuri să demisioneze. Sper că vom avea o discuţie extinsă, aprinsă, principială, cu durere în suflet despre ce trebuie de făcut ca să fie redresată situaţia, pentru ca PDM să fie o formaţiune respectată”, concretizează politicianul.

Dumitru Diacov afirmă că rolul lui este acum de a întoarce Partidul Democrat la menirea lui iniţială. În opinia lui, fără PDM în politica moldovenească va fi foarte greu pentru că Partidul Democrat asigură un gen de echilibru între forţele de stânga şi cele de dreapta.

Politicianul spune că în cei peste 20 de ani de existenţă, PDM nu a fost niciodată într-o asemenea situaţie. „Nouă nu ne place această percepţie a partidului din afara formaţiunii. Noi trebuie să rezolvăm acest lucru”, spune Dumitru Diacov.

Partidul Democrat, care s-a considerat pe deplin la guvernare din anul 2016, dar până atunci a format, împreună cu alte formaţiuni, coaliţii de guvernare, s-a retras în opoziţie săptămâna trecută. Luni, 24 iunie, şi liderul formaţiunii, Vladimir Plahotniuc, şi-a anunţat demisia de la şefia partidului. Congresul PDM urmează să aleagă o nouă conducere.
Similare
RECOMANDĂRI