Dumitru Diacov propune ca preşedintele să fie ales din nou în Parlament
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Dumitru Diacov propune ca preşedintele să fie ales din nou în Parlament

Preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov propune ca în contextul pandemiei de COVID-19, şeful statului să fie ales din nou de către Parlament.

Într-o postare pe Facebook diacov a menţionat : „Tot mai des, în ultimele zile, oameni importanţi se dau cu părerea referitor la alegerile prezidenţiale. Mulţi propun amânarea acestor alegeri, în legătură cu năpasta de coronovirus care a venit pe capul nostru. Sunt de acord că efectul acestei nenorociri asupra societăţii noastre va fi unul greu de estimat astăzi. Sunt convins că va fi imposibil să avem o campanie electorală normală pe fundalul nenorocirilor care ne aşteaptă. De aceea propun să discutăm nu despre amânarea acestor alegeri, ci despre revenirea la alegerea presşedintelui în Parlament. Preşedinţia trebuie să devină factor de stabilitate, de echilibru politic şi de consens naţional”.

Diacov sugerează că partidele trebui să se bată pentru fotoliul de prim-ministru.

Amintim că la 4 martie 2016 Curtea Constituţională s-a pronunţat pe marginea modificării Constituţiei la 5 iulie 2000 şi a decis că preşedintele trebuie ales direct de către tot poporul. Acest lucru s-a întâmplat după ce Vladimir Voronin a fost ales de două ori în Parlament în 2001 şi 2005. În noiembrie 2016, Igor Dodon a fost ales prin vot direct.
Similare
RECOMANDĂRI