Dumitru Diacov, convins că PD va reveni în forţă: „Vom reveni şi de această dată, pentru că suntem un partid necesar R. Moldova”
Sursa foto:zdg.md Vizualizari:

Dumitru Diacov, convins că PD va reveni în forţă: „Vom reveni şi de această dată, pentru că suntem un partid necesar R. Moldova”

Întrebat dacă Partidul Democrat îşi asumă vina pentru situaţia deplorabilă în care se află R. Moldova, Dumitru Diacov, preşedintele de onoare al PD-ului a spus, iniţial, că „sigur că da”, apoi a declarat că „în general, nu este de vină un partid sau altul. De vină e ansamblul de probleme care caracterizează R.Moldova, nu doar calitatea guvernării”. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul unui interviu oferit pentru Ziarul de Gardă.

Totodată Diacov insistă pe ideea că actuala guvernare a venit la guvernare tocmai cu scopul de a distruge PD, iar în acest sens, Diacov spune: Totuşi, PD a plecat singur de la putere şi comunitatea internaţională a salutat acest transfer paşnic de putere. E adevărat că au fost mici emoţii, puţină gălăgie, dar noi am luat singuri decizia de a pleca şi a lăsa guvernarea actuală să-şi facă treaba. Eu mă bucur că în ceasul al 12-lea, ne-a ajuns curaj şi tărie să plecăm de la guvernare cu demnitate.

Despre Vlad Plahotniuc, Diacov spune că ultima dată a vorbit cu el „de pe un număr de telefon din Marea Britanie, dar lumea spune că este în SUA” şi că „cu siguranţă, unele decizii ale lui Vladimir Plahotniuc au afectat cumva imaginea partidului”.

Cât despre Constantin Ţuţu, democratul spune că „El trebuie să vină în faţa oamenilor şi dacă este vinovat de ceva, trebuie să se pocăiască”.
 
Despre planurile de viitor ale PD-ului, Dumitru Diacov este convins că partidul va reveni la guvernare.
 
„Datoria mea este să fac tot ce-i posibil, pentru a demonstra că PD va supravieţui şi de această dată. Noi am fost partid extraparlamentar. Cine mai credea, în 2001, că Diacov şi PDM vor reveni? Oponenţii noştri ne îngropaseră de atunci. Iată că am revenit. Vom reveni şi de această dată, pentru că suntem un partid necesar R. Moldova. PD a reuşit, de fiecare dată, să mixeze loviturile radicale de dreapta sau de stânga. Dacă stânga şi dreapta sunt partide veşnic bazate pe geopolitică, atunci PD este cel care vine cu idei, soluţii în faţa oamenilor şi reuşeşte să-i convingă”.


Citeşte interviul în întregime pe  pagina Ziarului de Gardă.
Similare
RECOMANDĂRI