Igor Dodon a explicat de ce PSRM vrea funcţia de preşedinte al Parlamentului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon a explicat de ce PSRM vrea funcţia de preşedinte al Parlamentului

Igor Dodon a explicat de ce Partidul Socialiştilor insistă ca Zinaida Greceanîi să devină preşedintele Parlamentului. Şeful statului a spus că la baza acestei solicitări au stat cel puţin două argumente.

În primul rând, preşedintele Parlamentului este mai greu de demis decât prim-ministrul, iar în al doilea rând în cazul în care şeful statului va mai fi suspendat, speakerul va fi interimar. Declaraţii în acest sens, Igor Dodon a făcut în cadrul unei emisiuni de la postul de Televiziune NTV Moldova.

„Noi am analizat această situaţie şi am ajuns la concluzia că funcţia de preşedinte al Parlamentului este un garant. În toţi aceşti ani, doar Marian Lupu a fost demis din funcţia de speaker, inclusiv şi eu am votat pentru aceasta. În plus în cazul în care cineva va mai dori să suspende şeful statului, preşedintele Parlamentului rămâne interimar”, a spus Dodon.

Amintim că din 2016 de când a fost investit în funcţia de preşedinte, Igor Dodon a fost suspendat de şase ori pentru că nu a semnat mai multe pachete de legi votate de Parlament, sau pentru că a refuzat să numească anumiţi miniştri.
Similare
RECOMANDĂRI