DOC. ACUM a depus o contestaţie la Comisia Electorală Centrală
Sursa foto:cec.md Vizualizari:

DOC. ACUM a depus o contestaţie la Comisia Electorală Centrală

Blocul electoral ACUM Platforma DA şi PAS a depus o contestaţie la Comisia Electorală Centrală, în care menţionează că decizia CECE Criuleni de a înregistra candidatul PD Burlacu Veaceslav în cursa electorală este una ilegală.

ACUM menţionează că cele 980 de semnături adunate pentru candidatura lui Burlacu au fost acumulate într-un termen de 20 de ore, din care 11 ore au fost ore de noapte, iar „distanţa dintre localităţile în care chipurile au fost acumulate semnăturile date, demonstrează cert că aceste semnături fie nu au fost adunate de colectorii autorizaţi, fie nu aparţin persoanelor indicate în aceste liste, existând posibilitatea falsificării lor”.

De altfel, în contestaţia ACUM se spune că mai multe persoane din unele localităţi din care ar fi fost colectate semnăturile au declarat, sub protecţia anonimatului, că niciunul dintre colectorii indicaţi nu a fost în localitatea lor în perioada în care au fost adunate aceste semnături.
 
Astfel, ACUM solicită ca listele de subscripţie prezentate pentru candidatul PD Burlacu Veaceslav să fie declarate nule, dar şi să fie anulată decizia de înregistrare a lui Burlacu Veaceslav în calitate de candidat.

Contestaţia în întregime o găsiţi AICI

Similare
RECOMANDĂRI