Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

DNA are un procuror şef interimar. Anca Jurma: DNA va trebui să rămână în continuare o instituţie puternică şi independentă

Anca Jurma a preluat joi mandatul de procuror-şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Postul a rămas liber după ce la începutul săptămânii preşedintele României, Klaus Iohannis, a revocat-o pe Laura Codruţa Kovesi din fruntea DNA ca urmare a deciziei CCR.

La ora 10, la DNA a avut loc o şedinţă la care a participat procurorul general Augustin Lazăr, apoi a avut loc o ceremonie de predare-primire a mandatului la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Laura Codruţa Kovesi nu a participat la ceremonie, deoarece este în concediu. Fosta şefă a DNA a fost transferată la Parchetul General, unde se va ocupa de strategia Naţională Anticorupţie. Aceasta, după ce CSM stabilise reîntoarcerea ei la DIICOT Sibiu pe postul pe care îl ocupase înainte să fie numită procuror general, în octombrie 2006.

 

Anca Jurma, procuror şef interimar la DNA:


 

- DNA este atât o parte a sistemului judiciar românesc, cât şi o autoritate Naţională Anticorupţie în sensul convenţiei ONU împotriva corupţiei.

- Direcţia are o responsabilitate majoră în îndeplinirea mandatului pe care legea i-l conferă - combaterea corupţiei la nivel înalt.

- DNA va trebui să rămână în continuare o instituţie puternică, independentă şi relevantă atât timp cât România se confruntă cu fenomenul corupţiei.

- Mă voi strădui să asigur un interimat echilibrat, să continuăm împreună cu colegii din DNA munca pe care această instituţie a început-o acum 15 ani.

- Acordăm o prioritate absolută respectării normelor procedurale, standardelor europene şi internaţionale şi drepturilor fundamentale ale cetăţenilor.

Similare
RECOMANDĂRI